Kitap okumayı hayatının bir parçası yapmak…

            

            Bilirsiniz ortalama bir eğitim aralığının içerisinde her zaman duyacağınız en bilindik sözlerden birisi kitap okumanın önemidir. Bence bu durumun çok da ötesinde bir yerdeyiz aslında. Kitaplar hakkında bunca zamandır kulak aşinalığı ile edindiğimiz bilgiler arasında hayal gücümüzün gelişmesi, kelime haznemizin genişlemesi, hayata farklı bakış açıları kazanmamız gibi çeşitli bilgiler var. Evet kitap okumak bu ve bunun gibi bizlere birçok faydayı sağlıyor. Peki ya en önemlisi? Bence günümüz küresel dünyasında iş ve sosyal ilişkilerin bu denli yoğun yaşandığı bir süreçte baş etmemiz gereken en önemli unsur stres. Bundan kaçamıyoruz her zaman bunun içerisindeyiz. Kimi zaman ailemiz, kimi zaman eşimiz/sevgilimiz ile yaşadığımız sorunlar, bazen arkadaşlar, bazen de iş hayatının getirileri ile zihnimiz büyük oranda strese maruz kalıyor.

            Stres hayat kalitemizi inanılmaz seviyelerde düşüren, yoğunluğu arttıkça sağlık problemlerine ve ruhsal sorunlara sebep olan, gerçekten insanlığın baş etmesi gereken en yorucu problemlerden birisi. İşte tam bu noktada ihtiyaç duyduğumuz şey çoğu zaman gece karanlığın içerisinde dinlediğimiz müzikler ya da dizi, filmler ile kendimizi rahatlatmayı deniyoruz. Peki hiç kitapların stresinizi inanılmaz ölçüde götüreceğini düşünür müydünüz? Yapılan birçok araştırmaya göre bu böyle. Aslında bakarsanız bu duruma şaşırmak pek doğru olmaz satırlar arasında, cümleler arasında zihniniz inanılmaz bir manzaraya dalıp giderken hayattan ve getirdiği olumsuz düşüncelerden uzaklaşıyorsunuz. Tabii iş böyle olunca yani kitaplar strese karşı bu şekilde iyi geliyor olsa da bilinçli bir şekilde bu unsur kullanılmadığı zaman kime ne faydası olsun?

            Birçoğumuz yaş aralığı ne olursa olsun kitap okuma alışkanlığını kazanmakta zorlanıyoruz. Bunun neden olduğunu hiç düşündünüz mü? Şahsen ben ilk kitap okumakta kendimi zorunlu hissettiğim zaman çevremde hep şu vardı, '' romanları değil biyografi kitaplarını tercih etmelisin, masalları bırak bilimden bahseden şeylere yönel artık ''. Hayır eğer başka algılara göre bunu yapıyorsanız büyük ihtimalle kitap okumak için kendinizi strese sokacaksınızdır. Kitapların konusu ne olursa olsun size farklı katkıları olacaktır ve amacınız kitapların içerisine dalmaktansa bilindik klişelerden arınma vaktiniz geldi. Sevmediğiniz bir şeyi zorla kendinize yaptıramazsınız. Bu yüzden artık kendi hobileriniz, zevkleriniz ve tutkularınız üzerine yazıları ve yazarları keşfetmenin vakti geldi. Sizin zevklerinize işleyecek cümlelerle dolu bir manzarayı keşfettiğinizde farklı bir evrene geçiyor olacaksınız. Yeni alışkanlıklara kendi tutkularınıza göre yaptığınız seçimlerle ulaşacaksınız.

            Bunca karmaşanın içerisinde aradığımız cevaplar arasında bulduğumuz en güzel cevap kesinlikle kitaplar. Kendi tutkularınızı keşfetmek için neden bir kitap keşfetmeye başlamıyorsunuz?


Bu blogdaki popüler yayınlar

Kışın Soğuğunu Daha Hızlı Geçirecek 10 Dizi Önerisi